Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ!



Τα τελευταία δυόμιση χρόνια ζούμε μια ιστορικών διαστάσεων επιχείρηση κατεδάφισης κατακτήσεων του εργατικού κινήματος και απόσπασης πλούτου από τον κόσμο της εργασίας προς όφελος του κεφαλαίου και των τραπεζών, ως απάντηση στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος σε επίπεδο ΕΕ και παγκόσμια. Απαραίτητος όρος για αυτήν, εκτός από την εφαρμογή των μνημονίων και των νέων πακέτων εξόντωσης που ετοιμάζει η τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ μαζί με την τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι η καθυπόταξη της λαϊκής δυσαρέσκειας που αυτά προκαλούν, είτε με το «καρότο», είτε με το «μαστίγιο». Όσο περισσότερο λοιπόν γίνεται καθαρό στο λαό και τη νεολαία ότι η επίθεση που δεχόμαστε είναι μακράς πνοής και μονόδρομος για το κεφάλαιο και την ΕΕ κι επομένως η ανατροπή της είναι προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε ανάταση στο βιοτικό μας επίπεδο, άλλο τόσο το σύστημα εξουσίας ενισχύει το οπλοστάσιό του για να επιβάλλει την πολιτική του με όλο και λιγότερη πειθώ και όλο και μεγαλύτερη βία και καταστολή. Έτσι, η χρήση χημικών και οι ξυλοδαρμοί στις διαδηλώσεις, οι βίαιες επεμβάσεις των ΜΑΤ σε κατειλημμένους χώρους εργασίας, το όργιο προσαγωγών και συλλήψεων απεργών, συνδικαλιστών και διαδηλωτών και οι βασανισμοί και εξευτελισμοί νεολαίων στη ΓΑΔΑ, πηγαίνουν μαζί με την ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και διαδήλωση, την ποινικοποίηση των απεργιών και των καταλήψεων, την κατάργηση στην πράξη και δικαιωμάτων του αστικού δικαίου. Συμπληρώνουν την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, την καθημερινή απειλή από τα στρατευμένα ΜΜΕ, την πραξικοπηματική επιβολή τραπεζιτών πρωθυπουργών, την από τα πάνω τρομοκρατία περί καταστροφής σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, την τεράστια επιχείρηση εκφοβισμού την προεκλογική περίοδο.
Σε αυτό τον ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό, το παζλ της τρομοκράτησης και του κτυπήματος του λαϊκού κινήματος έρχεται να συμπληρώσει η αναβαθμισμένη και με νέα ποιοτικά στοιχεία δράση του ακροδεξιού-φασιστικού μπλοκ με κύριο πολιτικό εκφραστή τη Χρυσή Αυγή. Έτσι, πλάι στις αυτοκτονίες των απεγνωσμένων θυμάτων των μνημονίων, έχουμε τις διαρκώς αυξανόμενες δολοφονικές επιθέσεις των συμμοριών της ΧΑ σε μετανάστες, μαζί με τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις λόγω των χρεών και των φόρων, έχουμε τους τραμπουκισμούς και την καταστροφή σε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, κοντά στα ρόπαλα και τα δακρυγόνα των ΜΑΤ και τις μηχανοκίνητες ομάδες ΔΕΛΤΑ/ΔΙΑΣ, έχουμε τα τάγματα εφόδου της ΧΑ που με περισσή βιαιότητα θα επιτεθούν σε μετανάστες, αλλά και ομοφυλόφιλους ή αριστερούς.  Ο συρφετός αυτός σίγουρα δεν γεννήθηκε ξαφνικά και ούτε είναι τυχαίο το ότι ενισχύθηκε και απόκτησε κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση ακριβώς την περίοδο που κομματικοί σχηματισμοί του αστικού πολιτικού συστήματος αδυνατούν να πείσουν τις μάζες για τις πολιτικές τους με τον συνήθη τρόπο. Έρχεται από το παρελθόν των «σταγονιδίων» της χούντας που ανέκαθεν δρούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες (δολοφονικές επιθέσεις σε φοιτητές, κ.ά.) και έχει τις ρίζες του στη φασιστική ιδεολογία του Χίτλερ και του Μουσολίνι που, χωρίς να το παραδέχεται ανοιχτά, υμνεί και θαυμάζει. Αυτήν που ευθύνεται για τα 50 εκατομμύρια νεκρούς και αγνοούμενους  του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Οι σημερινοί οπαδοί του μπορούν να είναι περήφανοι για τα κατορθώματα των ομοϊδεατών τους στη χώρα μας που κατάφεραν να κρατήσουν τον ελληνικό λαό αλυσοδεμένο στα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών υποστηρικτών της σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές ανάτασης και παρέμβασής του (εαμική αντίσταση,  κίνημα ‘60).  Οι δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες την περίοδο της κατοχής που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές εμπνεόταν από την ίδια ηθική και αξίες.
Το εθνικιστικό-ακροδεξιό αυτό ρεύμα συντηρήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με τις ιδέες της «ισχυρής Ελλάδας» και της καλλιεργούμενης ανωτερότητας από τους βαλκάνιους και ασιάτες μετανά-στες που ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια, βίαια εκτοπισμένοι από τις χώρες τους. Έμεινε στη γωνία όσο τα ευρωπαϊκά κονδύλια και επιδοτήσεις μοιράζονταν απλόχερα από τους βουλευτές που τώρα μουντζώνει και, όταν οι αυταπάτες άρχισαν να καταρρέουν και η καπιταλιστική κρίση κτύπησε την πόρτα της ΕΕ και της Ελλάδας, με μεγάλη ευκολία είδε ως υπεύθυνο για αυτή τον πακιστανό που καθαρίζει τα παμπρίζ των αυτοκινήτων ή τον νιγηριανό που πουλάει μικροπράγματα στο σταθμό του μετρό. Βέβαια, σε αυτό βοήθησε καθοριστικά όλο το πλέγμα των ΜΜΕ και της κυβερνητικής προπαγάνδας που έντεχνα καλλιέργησε όλα τα χρόνια τον ρατσισμό και νομιμοποίησε τις βασικές ιδέες με τις οποίες το φασιστικό ρεύμα απλώθηκε, αρχικά μέσω του ΛΑΟΣ. Ο Χρυσοχοϊδης με τον Πρετεντέρη  και τους ομοίους τους, φρόντισαν να θεριέψουν το ρατσιστικό μίσος και να δώσουν το δικαίωμα στις συμμορίες της ΧΑ, με την ανοχή και ανοιχτή στήριξη της αστυνομίας, να δρουν στο όνομα της «αυτοδικίας» και να μαχαιρώνουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της δικής τους πολιτικής. Η ΕΕ και η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ συνέβαλαν στη διόγκωση της συσσώρευσης μεταναστών και τη δημιουργία την αθλιότητας των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπων.
Σήμερα η ομάδα του Μιχαλολιάκου και των τραμπούκων συνεργατών του παραπλανεί τους εξαθλιωμένους, τους άνεργους, τους κατεστραμμένους μικροεπαγγελματίες, τους μαθητές και τη νεολαία, με το δήθεν αντιμνημονιακό και αντισυστημικό κουστούμι που έχει φορέσει. Όμως, πόσο αντίθετη στα μνημόνια της τρόικας, της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών μπορεί να είναι μια πολιτική που αποδέχεται τη σκλαβιά για έλληνες εργαζόμενους με 18 ευρώ μεροκάματο και χωρίς κανένα συνδικαλιστικό δικαίωμα, αρκεί να πάρουν τη θέση αλλοδαπών σκλάβων της εργοδοσίας; Πόσο αντίθετοι στα ληστρικά συμφέροντα των τραπεζιτών μπορεί να είναι αυτοί που κάνουν πλάτες στον Σάλα της Τρ. Πίστεως και αποδέχονται το πούλημα της ΑΤΕ στην τράπεζά του; Πόσο ενάντια στο σύστημα μπορεί να είναι όταν έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από την αστυνομία και ενώ η ΓΑΔΑ και η Ευελπίδων έχει γεμίσει τις τελευταίες μέρες από τους προσαχθέντες αντιφασίστες, απεργούς και συνδικαλιστές, σε κανένα από τα δολοφονικά χτυπήματα των φασιστών δεν υπήρξε σύλληψη και τιμωρία;  Αυτοί που εχθρεύονται τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος, συκοφαντούν τις απεργίες και διαδηλώσεις, λοιδορούν τον αγώνα των χαλυβουργών ή των εργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και αύριο θα βρεθούν μαζί με τα ΜΑΤ να κυνηγάνε διαδηλωτές, δεν μπορεί να αποτελούν αντίπαλο δέος για τα αφεντικά και το σύστημα. Άλλωστε, θετική ή αρνητική, η παρουσίαση από τα ΜΜΕ βοήθησε αποφασιστικά το πλασάρισμα της ΧΑ στο πολιτικό στερέωμα και τώρα έντεχνα χρησιμοποιείται για να στηρίξει τη θεωρία των «δύο άκρων», με κύριο στόχο να πλήξει την εμβέλεια των αριστερών και ανατρεπτικών ιδεών στην κοινωνία.
Αντίπαλη με τη σύγχρονη εξαθλίωση δεν μπορεί να είναι καμιά πολιτική που δε διακρίνει την ταξικότητα των μέτρων που παίρνονται, δεν αποδέχεται ότι η  τρομοκρατία του χρέους γίνεται για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος και των διεθνών τοκογλύφων, ότι η κατάργηση των όποιων θεσμών κατοχύρωναν εργασιακά δικαιώματα γίνεται για την απελευθέρωση των αφεντικών ώστε να εκμεταλλεύονται χωρίς όρια, η διάλυση υγείας και παιδείας και το ξεπούλημα δημοσίων υπηρεσιών και του φυσικού πλούτου έρχεται για να δώσει νέα πεδία κερδοσκοπίας στα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ντόπιας και ξένης. Αυτός που θα σηκώσει το χέρι, οπλισμένο ή όχι, ενάντια στον αδύναμο και κατατρεγμένο μελαμψό, αλλά θα κάνει την πάπια στους άραβες εμίρηδες ή τα golden boys των πολυεθνικών, δεν είναι με το μέρος των «κάτω», αλλά με τους «πάνω». Αυτός που αδιαφορεί για το έγκλημα όταν διαπράττεται από έλληνα, αλλά εξαγριώνεται όταν αυτό αποδοθεί σε αλλοδαπό, δεν μπορεί να είναι με την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, αλλά με τη βαρβαρότητα. Όποιος δε διδάχτηκε από την εμπειρία της μετανάστευσης και της προσφυγιάς και για τους έλληνες, εθελοτυφλεί μπροστά στις αιτίες που προκαλούν τις μεταναστεύσεις ανθρώπων σήμερα.
Ως ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα Νότια αντιπαλεύουμε το φασισμό και το νεοναζισμό γιατί αντιπαλεύουμε τις πολιτικές αποδιάρθρωσης της κοινωνίας και τους εμπνευστές τους: την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις τράπεζες, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους. Γιατί αντιστεκόμαστε στην καταστολή του κράτους και την καταπάτηση στοιχειωδών ελευθεριών και δημοκρατικών κατακτήσεων. Γιατί είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε εργαζόμενο απέναντι στον εργοδοτικό δεσποτισμό. Γιατί υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να ζούμε  και να αναπνέουμε ελεύθερα στις γειτονιές μας, κατακτώντας το ζωτικό μας χώρο από τα συμφέροντα που μας τον στερούν. Γιατί είμαστε αντίθετοι με τις αξίες και το σύστημα που γεννάει το «αυγό του φιδιού» : το κέρδος, την αγορά, την ιδιοκτησία, την καπιταλιστική κοινωνία.
Καλούμε νεολαία, ανέργους, εργαζόμενους και συλλογικότητες, με το δυνάμωμα των μαζικών αγώνων να αντιπαρατεθούμε με τις πολιτικές που καταστρέφουν τη ζωή μας και με την τρομοκρατία του κράτους, της ΕΕ, της εργοδοσίας και των φασιστών. Δεν μας τρομάζει η βία τους και θα μας βρει μπροστά της με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα να την τσακίσουμε. Στη δική τους βία απαντάμε με τη βία του μαζικού λαϊκού κινήματος, το μόνο όπλο που μπορεί να αντιπαρατεθεί μαζί της αποτελεσματικά.
Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια