Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο λαός της Γλυφάδας να μετατρέψει τις παρελάσεις σε διαδηλώσεις ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ- Εργοδοτών

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της "Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδς ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές":



ΟΧΙ στην σύγχρονη κοινωνική βαρβαρότητα
28η Οκτωβρίου 1940 Ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στον Υποδούλωση, στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό.
28η Οκτωβρίου 2012  πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην Λαίλαπα των μνημονίων, στην σύγχρονη κοινωνική βαρβαρότητα που μας φέρνουν Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.-Κυρβέρνηση – Εργοδότες, στον σύγχρονο Φασισμό- Ολοκληρωτισμό.
Καλούμαστε να γιορτάσουμε την επέτειο του περήφανου Όχι του λαού μας λίγο πριν την ψήφιση ενός ακόμα βάρβαρου πακέτου νέων μέτρων που ισοπεδώνουν παραπέρα τις ζωές μας. Η «τρόικα εσωτερικού» θέλει να διαλύσει ότι δικαίωμα απέμεινε σε παιδεία, υγεία, εργασία.  Με περισσή υποκρισία όλοι αυτοί που υλοποιούν την σύγχρονη κοινωνική υποδούλωση, που εκχωρούν την εθνική ανεξαρτησία, που περιφρονούν τον λαό και την κοινωνική δικαιοσύνη μας καλούν να γιορτάσουμε το ΟΧΙ. Όμως η συγκυβέρνηση του ΝΑΙ σε όλα, της δικτατορίας της αγοράς και των νόμων του κέρδους, η Τ.Α. της υλοποίησης των μνημονίων και της καταστροφής των κοινωνικών υπηρεσιών, των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων και της υποταγής στους σχεδιασμούς καταστροφής του περιβάλλοντος, δεν δικαιούνται να γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου.       
Η συγκυβέρνηση ξέρει πως εξαπάτησαν για μια ακόμα φορά τον λαό. Ξέρει πως δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να περάσει ακόμα ένα γύρω μέτρων, να συνεχίσει να ασκεί την ίδια πολιτική. Τρέμει την δυναμική παρέμβαση μας. Για αυτό έχει επιστρατεύσει τους τελευταίους συμμάχους της. Την καταστολή και την τρομοκρατία απ’ την αστυνομία, την προπαγάνδα απ’ τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τις επιθέσεις των σύγχρονων «ταγμάτων εφόδου των νεοναζιστικών συμμοριών». Η βάναυση – δολοφονική στάση της αστυνομίας στις σκουριές Χαλκιδικής δείχνει πώς αντιλαμβάνεται η συγκυβέρνηση την αντιμετώπιση των τοπικών κινημάτων για την προάσπιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Δεν θα τους περάσει.
Οι πανεργατικές απεργίες, οι αντιδράσεις για  την επίσκεψη της καγκελάριου Μέρκελ, οι εκατοντάδες τοπικές και εργατικές κινητοποιήσεις που πληθαίνουν και αναβαθμίζονται κάθε μέρα μας δείχνουν τον δρόμο.
Δεν θα τους αφήσουμε να ψηφήσουν τα νέα μέτρα. Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία θα είμαστε ξανά στο προσκήνιο του λαϊκού ξεσηκωμού.
Θα τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας δημιουργώντας τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Δε θα γίνουμε οι «υπόδουλοι» του 21ου αιώνα.
Καλούμε το λαό της Γλυφάδας να μετατρέψει τις παρελάσεις σε διαδηλώσεις ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ- Εργοδοτών.
Προσυγκέντρωση της επιτροπής κατοίκων (Ζέππου και Αγ. Νικολάου), Κυριακή 28/10, 10:30π.μ.
Τρίτη 19:30 στο ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα (Αρχιπελάγους & Κ. Αθανάτου)
1η συνέλευση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/ epitropi@gmail.com