Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, Σάββατο 30/3, 6:00μ.μ. στο Πολυτεχνείο


Προς: πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες, κλαδικούς συντονισμούς, επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές ενάντια στα χαράτσια


Ζούμε την υλοποίηση της σαρωτικής επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η επιβολή μισθών πείνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η εφαρμογή του μνημονίου 3, η φοροληστεία και τα χαράτσια, οι απολύσεις κι η ανεργία, η επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, η διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, λεηλατούν κυριολεκτικά τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας.

Η καταστροφική αυτή πολιτική δεν μπορεί να περάσει χωρίς την πρωτοφανή κυβερνητική – κρατική βία και καταστολή, που εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα στους απεργούς, στους αγρότες, στους κατοίκους της Χαλκιδική και σε κάθε αγωνιζόμενο. Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου εντάσσονται τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, οι υποταγμένες πλειοψηφίες στα συνδικάτα ακολούθησαν την αδιέξοδη πολιτική του συμβιβασμού, και της υποταγής, που όλα αυτά τα χρόνια αποδυνάμωσε το συνδικαλιστικό κίνημα. Όμως σήμερα μόνο μια συνολική εναντίωση, μια τομή με το παρελθόν μπορεί να δώσει διέξοδο για τους εργαζόμενους.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα σωματεία και ομοσπονδίες, στους κλαδικούς συντονισμούς, επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές ενάντια στα χαράτσια και σε κάθε συλλογικότητα που θέλει να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καλεί σε συνέλευση το Σάββατο 30 Μάρτη στις 6:00μ.μ., στο Πολυτεχνείο.

Επιδίωξή μας είναι να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο αντίστασης, αγώνα και ανατροπής. Για να μπει ένα τέλος στον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση. Για να συγκροτήσουμε ένα πραγματικό αντίπαλο δέος στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με κριτήριο τις εργατικές ανάγκες και δικαιώματα.

Θεωρούμε πως πρέπει να συγκροτηθεί ένα κοινό αγωνιστικό σχέδιο για να δοθεί η μάχη της επιβίωσης των εργαζόμενων και του λαού, η μάχη για την ανατροπή της πολιτικής της εξαθλίωσης:

- Για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων, καθώς η λήξη της ΕΓΣΣΕ, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και σε ασυδοσία τους εργοδότες. Ενάντια στους μισθούς πείνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- Για την υπεράσπιση θέσεων εργασίας, ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις.

- Για την υπεράσπιση, των δημόσιων αγαθών, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και του εθνικού πλούτου.

- Για να μπει τέλος στη φοροληστεία και να καταργηθούν τα χαράτσια.

- Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και πρώτα απ’ όλα του δικαιώματος να απεργούν και να αγωνίζονται!

- Για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα, και να επιβάλλουμε μια πολιτική που αντί να ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ να βάζει μπροστά τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα
http://syntonismos.blogspot.gr/