Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΣΕ, ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ

Αυτοί
Έχουν σχέδιο. Με τον τελευταίο νόμο, που είναι συνέχεια των προηγούμενων και προπομπός των επόμενων, προχωρούν σε απολύσεις αρχικά 2.200 σχολικών φυλάκων και 3.500 δημοτικών αστυνόμων από τους δήμους. Από την εκπαίδευση απολύουν σε πρώτη φάση 2.500 καθηγητέςπου προστίθενται στους χιλιάδες απολυμένους αναπληρωτές. Καταργούν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για να κατεβάσουν και άλλο τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Θεσμοθετούν τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων με το νέο φορολογικό κώδικα και η σφαγή θα ολοκληρωθεί με το επόμενο φορολογικό για τη φορολόγηση των κατοικιών. Μέχρι το Σεπτέμβρη θέλουν να προχωρήσει κλείσιμο νοσοκομείων και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και οργανισμών και να έχουν απολύσει συνολικά 12.500 από το δημόσιο. Για αυτό προγραμμάτισαν την κατάργηση των ακάλυπτων οργανικών θέσεων στους δήμους. Για αυτό ζητούν να παραδοθεί νέα απογραφή εργαζομένων στους δήμους. Και η δημοτική αρχή συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις γιατί «είναι άνωθεν εντολές», όπως δηλαδή δηλώνουν και οι κυβερνητικοί ότι συμμορφώνονται, γιατί το απαιτεί η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Κ.Τ..

Ξέρουν τι θέλουν. Σκοπός τους δεν είναι, όπως ισχυρίζονται, να βρουν χρήματα μέσω των δανείων και άρα υποτάσσονται «αναγκαστικά» στους όρους των δανειστών, ούτε να μειώσουν το δημόσιο χρέος, ή να «εκσυγχρονίσουν» το «υπέρογκο» δημόσιο και να πατάξουν τα κακώς κείμενα. Σκοπός τους είναι να μας αλυσοδέσουν για να εξασφαλίσουν την οικονομική και πολιτική εξουσία τους, τη διαφύλαξη των κερδών των ισχυρών του χρήματος και τη διαιώνιση του συστήματός τους, να εντείνουν την εκμετάλλευση και ας οδηγούν την κοινωνική πλειοψηφία στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

Είναι αποφασισμένοι. Μπορεί να έχουν μεταξύ τους συγκρούσεις για το ποιος θα τσεπώσει περισσότερα, αλλά είναι ενωμένοι για να επιβάλλουν τα μέτρα. Αδίστακτα και με κυνισμό καταστρέφουν ζωές και υπονομεύουν το μέλλον της λαϊκής πλειοψηφίας, καταλύοντας τις κοινωνικές δομές, διαλύοντας δημόσια υγεία, παιδεία, υποδομές. Θα παραδώσουν ακόμα και τη διαχείριση των σκουπιδιών σε επιχειρηματίες για κερδοσκοπία και δική μας αφαίμαξη. 

Έχουν τακτική. Επιχειρούν με «σοκ και δέος» τον κοινωνικό πόλεμο. Θέλουν από τη μια να σπέρνουν το φόβο και από την άλλη να καλλιεργούν σε μικρά τμήματα της κοινωνίας ελπίδες για εξαίρεση και διάσωση. Παρουσιάζονται σαν αρχάγγελοι της κάθαρσης από τη διαφθορά των «συντεχνιών, του υπέρογκου δημόσιου, των βολεμένων συνταξιούχων, των μαφιόζων συνδικαλιστών». Θέλουν να μας πείσουν ότι για την κατάσταση δεν φταίνε αυτοί που κυβερνούσαν τόσα χρόνια, που διόριζαν, που νομοθετούσαν, που καθόριζαν τις επιλογές και την πορεία της χώρας, που έπαιρναν τα δάνεια, τις αναθέσεις έργων, τις προμήθειες και τις μίζες, που ρουφούσαν το δημόσιο και φρόντιζαν την εκλογική τους πελατεία. Κλείνουν τα δημόσια ΜΜΕ που ήταν υποχρεωμένα να τηρούν κάποιους κανόνες αναλογικής προβολής και βάζουν ελεγκτές της ενημέρωσης–εξημέρωσης μας τα ιδιωτικά ΜΜΕ των εφοπλιστικών, κατασκευαστικών, πλουτοκρατικών, τραπεζικών συμφερόντων. Εμφανίζουν την πολιτική τους ως μόνοδρομο και τον καπιταλισμό ως το μοναδικό σύστημα, προβάλλοντας τον μπαμπούλα της καταστροφής αν δεν έχουν το τιμόνι της χώρας, ή αν βγούμε από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και του €. Τσακώνονται σε σκυλοκαβγάδες, αλλά συμμαχούν και συγκυβερνούν, όταν τους είναι αναγκαίο, για να μην μπουν στο περιθώριο. Σπέρνουν τη διάσπαση των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων, με νέο εφεύρημα το σκληρό ΑΣΕΠ ενάντια στο μαλακό. Χρησιμοποιούν το σχέδιο της επίθεσης με δόσεις και ανά κλάδο για τον κατακερματισμό των αντιδράσεων και τη διάσπαση των αγώνων. Όταν κινδυνεύουν να σαρωθούν από τις κινητοποιήσεις καταστέλλουν, τρομοκρατούν, δικάζουν, ποινικοποιούν. Η Βουλή παρακάμπτεται και οι δήμοι θα μείνουν μόνο για τη φορομπηξία χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, καθαριότητα (που θέλουν να παραδοθεί στους μεγάλους επιχειρηματίες με ανταποδοτικότητα). Από το δημόσιο θα διογκωθούν μόνο οι μηχανισμοί καταστολής.

Εμείς ο λαός
Είμαστε πολλοί. Αλλά είμαστε ακόμα αδύναμοι και ανοργάνωτοι. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η επίθεση δεν έχει τέλος. Ότι όλα αυτά δεν γίνονται για το καλό μας, αλλά για την ισχυροποίηση των δυνατών του χρήματος. Ότι μας κοροϊδεύουν. Ότι δεν μας φταίει ο διπλανός μας, αλλά οι από πάνω, ότι χρειαζόμαστε ταξική ενότητα και κοινή δράση για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Ότι είναι ανάγκη να έχουμε εργατική και λαϊκή οργάνωση για να τους νικήσουμε. Ότι χωρίς αγώνες και συγκρούσεις δεν θα αφήσουν τα προνόμια τους και την εξουσία τους οι πολιτικοί, οι κάτοχοι του πλούτου και οι παρατρεχάμενοι τους. Ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες και να αναθέτουμε σε άλλους πέρα από τον ίδιο το λαό να παλέψει για το λαό. Ότι οι αγώνες πρέπει να οργανώνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι από τις υποταγμένες, κυβερνητικές, εργοδοτικές, γραφειοκρατικές ηγεσίες. 

Είναι ανάγκη και στην κάθε γειτονιά να οργανωθούμε, να συγκροτήσουμε συλλογικότητες, να μαζικοποιήσουμε τις υπάρχουσες, να συντονιστούμε για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας και το δημόσιο πλούτο και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας κόντρα σε κεντρική και τοπική εξουσία. Να έχουμε ξεκάθαρο ότι χωρίς ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που υπηρετεί αυτά τα συμφέροντα, χωρίς απαλλαγή από το σφαγείο της Ε.Ε. και του €, χωρίς διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς συνεχή αγώνα δεν θα μπορέσουμε να έχουμε δουλειά για όλους, μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, στέγη και αξιοβίωτη ζωή.

- Λαϊκή οργάνωση και αγώνας για να ματαιώσουμε την καταστροφή που μας απειλεί.
- Ανατροπή της πολιτικής και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ