Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής»
aristeriprwtovouliaglyfadas.blogspot.gr - www.facebook.com/AristeriPrwtobouliaGlyfadas

Translate

Πρόσφατα άρθρα

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

εμπρησμός από αγνώστους στο στέκι μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!


Τα ξημερώματα της Παρασκευής 4/1 το στέκι της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Νότια δέχθηκε εμπρηστική επίθεση με χρήση εύφλεκτου υλικού. Από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σοβαρές υλικές καταστροφές φανερώνοντας μια προσχεδιασμένη επίθεση.

Λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική και τραμπούκικη διάρρηξη στα γραφεία που στεγάζουν 4 εργατικά σωματεία (Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών-ΣΕΦΚ, Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων), την επίθεση στη Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου, την απόπειρα εμπρησμού στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Θερσίτη και άλλες επιθέσεις παλιότερα στο Στέκι της Πικροδάφνης και πολλούς ακόμα κοινωνικούς χώρους, η επίθεση αυτή αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης πολιτικών χώρων που συμβάλλουν στη συγκρότηση πολιτικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Είναι μια ακόμα ενέργεια ενάντια σε αγωνιστικές συλλογικότητες των εργαζομένων, των κατοίκων και της νεολαίας.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια με τη δράση της σχετικά με τα ζητήματα του αεροδρομίου και των νέων δρόμων, με την επιμονή της στις λαϊκές συνελεύσεις και τις επιτροπές κατοίκων, τις εκδηλώσεις και τις κινηματικές δράσεις αντιτίθεται στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου στην περιοχή.

Προφανώς αυτό ενοχλεί!

Τα σχέδια τους δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και για την υλοποίηση τους απαραίτητο συμπλήρωμα είναι η κρατική βία και καταστολή και η ενεργοποίηση κάθε είδους παρακρατικού μηχανισμού τρομοκράτησης.

Αυτοί που νομίζουν ότι μας φόβισαν μας έχουν εξοργίσει!

Ενάντια, στους νέους δρόμους, τα επιχειρηματικά σχέδια για το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία, τη κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, θα μας βρουν απέναντι τους.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Άνω Γλυφάδα, 4 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Tη νύχτα της Παρασκευής 26ης προς 27η Γενάρη θρασύδειλοι που κινούνται από ύποπτα κέντρα εξουσίας, που ανησυχούν για τη δράση των ευρύτερων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που εκφράζονται μέσα από τη Κίνησή μας, αφού έκλεψαν τον υπολογιστή των γραφείων, έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (τρία γκαζάκια) και έκαψαν τα γραφεία μας, προκαλώντας υλικές ζημιές στο εσωτερικό τους.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ είναι βαθύτατα αυθεντική και δημοκρατική, αυτοδιοικητική κίνηση που με όρους μαζικού κινήματος ασκεί προγραμματική και δομική αυτοδιοικητική πολιτική στο δήμο Ζωγράφου. Αυτές οι δραστηριότητες της κίνησής μας έχουν αλλάξει τον αυτοδιοικητικό χάρτη του δήμου, φέρνοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλη τη γκάμα των σύγχρονων προβλημάτων όπως ελεύθεροι χώροι, κεραίες τηλεφωνίας, συγκοινωνιακό και, κυρίως, την πολιτεία της διοίκησης Καζάκου και την ανεπάρκεια της μείζονος αντιπολίτευσης.
Το κεντρικό σύνθημά μας «Αντισταθείτε Τους Κάνει Να Ανησυχούν» τους έκανε να ανησυχούν περισσότερο απʼ ότι φανταζόμασταν. Εμείς θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαζικά.
Καλούμε το δημοκρατικό κόσμο του Ζωγράφου και τις μαζικές οργανώσεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους φασιστικά φαινόμενα που πολλαπλασιάζονται τελευταία, πριν εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.
Σας θέλουμε κοντά στον αγώνα μας.
Σας καλούμε να στηρίξετε το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και ζητάμε τη συμπαράστασή σας.

«ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Τραυλαντώνη & Καλλιστράτου 28-30